Vi lyckades!

Maria -30 kg

Namn: Maria Börjesson

Startvikt: 83kg

Nuvarande vikt: 53kg

Coach:

Hur började din övervikt och vad fick dig att bestämma dig för att gå ned i vikt?
Fy för baddräkt… För några månader sedan hade jag min svåger och svägerska på besök, och jag såg med en gång på honom att han tappat i vikt (han hann inte ens ur bilen med mer än överkroppen innan jag såg det). Jag förstod att han körde med Cambridge igen vilket han gör emellanåt. När vi pratade om det visade det sig att han bara hållit på en vecka – wow tänkte jag! Det fick mig nyfiken och jag bestämde mig för att pröva en vecka och sen har det bara rullat på. Jag hade dessutom bara ett par dagar innan haft en väldigt deprimerande upplevelse i form av att tittat på kort ifrån min sommarsemester från Canariaöarna, där det var några bilder med på mig i baddräkt, usch vilken syn som jag såg ut!

Jag har efter många, många år av arbetslöshet, en gigantisk och otroligt hemsk, sorglig och smärtsam händelse som innefattade en dödfödd son i graviditetsvecka 35 (som var mitt första barn) vilket ledde till en otroligt stor livskris, tre täta graviditeter och en olycksfallsskada med bestående medicinsk invaliditet och ständig värk som resultat efter skadan, och flera år av mycket stillasittande (av i första hand dessa orsaker) gått upp kraftigt i vikt. Det har varit svårt och tråkigt att handla/hitta kläder som jag tyckt om i rätt storlek.

På vilket sätt har Cambridge och din rådgivare hjälpt dig att nå din trivselvikt?
Min rådgivare har varit till stor hjälp och ett otroligt stöd, utan henne hade det inte gått. Min rådgivare är lätt att prata med, hon kommer med bra råd och är ett fantastiskt stöd utan att för den sakens skull vara tjatig och komma med pekpinnar (vilket folk annars är väldigt bra på). Hon är bra på att svara på de frågor och funderingar jag har. Hon har en fantastisk service och gör allt hon kan för att underlätta för en. Hon bryr sig verkligen om en och vill att man skall må bra och att det går bra för en. Hon är en fantastisk person. Detta betyder mycket för mig.

Har du blivit fri från några sjukdomar/åkommor efter din viktminskning
Jag har efter flera år av allvarliga problem med restless legs blivit av med en del utav mina problem med det tack vare min viktnedgång.  Jag har aldrig varit någon träningsmänniska men jag försöker trots min ständiga värk att promenera i rask takt mellan 40 minuter och 3 timmar varje dag, beroende på dagsformen på foten och benet efter min olycksfallsskada. Och vem vet, tiden får väl utvisa det kanske även blir träning av annat slag.

Kan du nämna några positiva saker med att ha gått ned i vikt?
Jag mår bra och folk runt om kring mig säger att jag ser mycket gladare ut och att det ”kvittrar” och ”lyser” om mig. Jag trivs med mig själv och tycker till och med att det är trevligt att se mig själv i spegeln vilket var väldigt länge sen jag kände. Jag mår mycket bättre och orkar mycket mera och allting är betydligt mycket lättare nu än förut.

Jag tycker det är mycket roligare att titta på kläder och shoppa nu än tidigare och framför allt är det väsentligt mycket lättare, fast jag inte riktigt har fattat att jag inte behöver leta bland de jättestora storlekarna längre. Nu kan jag gå in i och hitta och handla kläder i butiker som tidigare inte ens vart någon ide att tänka på att gå in i. Jag har gått från storlek 54 till 36/38 – och minskat 30,8 Kg i vikt. Och jag behöver köpa mig en ny baddräkt!!! Jippi jag gjorde det – jag lyckades!

Nu kan jag förhoppningsvis se och uppleva mina barn och kanske till och med barnbarn när den tiden kommer utan att riskera att dö i förtid på grund av min övervikt och vad den kunnat ställa till med.

Hur gör du för att hålla vikten idag?
Jag tänker hålla vikten genom att tänka på hur och vad jag äter i fortsättningen och äta rätt, och fortsätta med mina promenader varje dag så pass att foten/benet håller för det. Och jag tänker ha fortsatt kontakt med min rådgivare Ulla. Och förresten så har jag gjort mig av med mina stora kläder, så håller jag inte vikten har jag inget att ha på mig, och jag tänker definitivt inte behöva köpa några så stora kläder igen!

Tillbaka